Miljö- och kvalitetsledningssystem
Tysslinge Åkeri AB är certifierad enligt miljöledningsstandarden ISO 14001:2015 och kvalitetsledningsstandarden ISO 9001:2015.
Syftet att certifiera Tysslinge Åkeri AB enligt kvalitetsstandarden ISO 9001:2015 och miljöstandarden ISO 14001:2015 är för att kunna styra verksamheten mot uppsatta mål.
Vi strävar ständigt efter att förbättra och justera verksamheten för att kunna möta våra kunders behov. Det omfattar alla tjänster som Tysslingebolagen erbjuder även om det i dagsläget endast är Tysslinge Åkeri AB som certifierats. Det innebär att samtliga återvinningsbolag i koncernen arbetar efter samma standard som beskrivs i ISO 9001:2015 samt ISO 14001:2015 men i separata kontrollprogram. Det innebär även att Telge Entreprenad och Gräv AB, Bobcon AB samt Tysslinge Riv och Återbruk AB arbetar på ett systematiskt, kontrollerat och målinriktat sätt med frågor som rör kvalitet och miljö.
Kvalitet
För att leva upp till våra kunders, leverantörers och medarbetares förväntningar arbetar vi alltid med kvalitet och ständiga förbättringar. Som ett bevis på detta är vi sedan 2009 ISO-certifierat enligt ISO 9001:2015 - en internationell standard för kvalitetsledningssystem.
Miljö
Omsorg om vår miljö är en viktig fråga för oss, inte minst pga. den miljöpåverkan lastbilar och stora maskiner har. Tysslinge Åkeris miljöarbete ingår som en integrerad och naturlig del i vårt dagliga arbete. Vi arbetar fortlöpande med att se över och förbättra arbetssätt och processer för att minska vår negativa miljöpåverkan. Som ett led i vårt miljöarbete är vi också certifierade enligt ISO 14001:2015 - en internationell standard för miljöledningssystem.
Tyssslinge Åkeri AB strävar efter att alltid leverera den bästa kvaliteten och bemöta kunder på ett proffesionellt sätt. Vi ska därför upprätta, fastställa, kommunicera och följa upp satta verksamhetsmål (inom kvalitet, arbetsmiljö och miljö) utifrån vår verksamhetspolicy, berörda aktuella lagar och andra krav (inkl. kundkrav) samt de betydande arbetsmiljöriskerna och miljöaspekterna.
Verksamhetsmål och miljöpåverkan
Kvalitets- och Miljömål tom 2026-12-31
Kvalitets- och Miljöledningssystemet
· 50% av fordonsflottan är fossilfri 2030.
· Minska antalet stådagar för betongavdelningen.
· Mät beläggning på containers/bilar i form av statistik samt inkört belopp för att få en pulsmätare på hur det går för oss.
Genomförda förbättringar 2009 – 2024
Sedan Tysslinge Åkeri påbörjade arbetet med det strukturerade miljöarbetet 2009 har bland annat följande miljöförbättringar genomförts.
· Dokumentation och information
· Miljöaspektförteckning,
med riskbedömning
· Kvalitets-
och Miljöberättelse med arbetsmiljöpolicy, kvalitets- och miljömål och handlingsprogram
· Miljölagkravförteckning
i Miljöparagrafen.
· Utbildningsplan
· Skriftliga
rutiner avseende bilpolicy, tjänsteresor och inköp
· Personalen
har informerats via företagets intranät om miljöarbetet.
· Vi
har infört keramikkaffekoppar för att minska förbrukningen av papperskoppar.
· Vår
bilpolicy uppdaterades januari 2023 vilket innebär att samtliga tjänstebilar kontinuerligt
ska bytas ut mot miljöbilar enligt Stockholms stads miljöbilsdefinitioner.
·
För närvarande är samtliga av Tysslinge Åkeri’s lastbilar miljöklassade.
·
Vid verkstaden finns en väl fungerande hantering av farligt avfall.
· Kontrollprogram finns upprättat för verkstaden och fungerar som en egenkontroll över verksamheten.
Naturvårdsverkets registrering av farligt avfall.
Nu har ett nationellt elektroniskt avfallsregister införts för all hantering av farligt avfall. Det skapas ett transportdokument för varje transport av farligt avfall som vi gör, även s.k anteckningar läggs in i det nya elektroniska avfallsregistret som hålls av Naturvårdsverket.
Berörda av registret är de som:
- producerar farligt avfall
- transporterar farligt avfall
- tar emot farligt avfall i insamlingsverksamhet
- mäklar eller handlar med farligt avfall
- behandlar farligt avfall och annat avfall.
- Vi erbjuder att fortsatt upprätta transportdokument men vi kan även agera ombud för er som avfallsproducenter/avfallslämnare och på så sätt ombesörja era plikter i fråga om de uppgifter som för varje transport av farligt avfall ska dokumenteras och läggas in i det nya elektroniska avfallsregistret.
För detta måste ett s. k ombudsavtal upprättas, som ger oss rätt att rapportera in era uppgifter senast 48 timmar efter utförd transport.
Skicka ett mail till info@tysslingeakeri.se så skickar vi en fullmakt/ombudsavtal till er.